Sposób przygotowania:
- przygotować ciasto na naleśniki, dosyć gęste, aby nie rozpadały się podczas robienia krokietów,
- przygotować farsz: pieczarki umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć aż się nabiorą brązowawego koloru,
- pokroić ser, jaja, brokuł i razem z kukurydzą oraz pieczarkami wymieszać,
- nałożyć trochę farszu na naleśniki, złożyć je, zamoczyć w jajku, bułce tartej i lekko podsmażyć, aż zarumieni się panierka i wstawić do piekarnika na 150*, piec około 30 min. (ser musi się roztopić i łączyć całość) i gotowe :)
Do przygotowania użyłam całej paczki pieczarek i resztę składników dobierałam na oko, w sumie wyszło mi gdzieś około 30 krokietów. Są pyszne więc szybko zniknęły ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz